Friday, October 10, 2008

Pening

Mengikut satu kajian Prof pakar iaitu aku sendiri, pening kepala atau orang Melayu kata


Stress adalah disebabkan oleh mim alif ta alif.

Yaa MATA..!! dari kerana MATA yang mempunyai kuasa. !!

Pening kepala disebabkan oleh Disorder atau kecelaruan yang ditimbulkan oleh MATA kerana tidak dapat menghantar impuls kepada otak dan mengakibatkan kecelaruan pemikiran.

MATA yang terlampau lama memfokus kepada satu benda contohnya computer, buku, tv dan objek yang dilihat menyebabkan cahaya terfokus pada satu titik dan menyebabkan Disorder pada otak kerana impuls tidak berkembang....percaya atau tidak pening kepala bukan disebabkan oleh kepala tetapi berpunca dari MATA...Kalau tak percaya try tengok time tgh pening kepala picit sambil urut perlahan mata kita
sambil menyanyi “ Dari kerana MATA..yang mempunyai kuasa...oh..aku tergoda aku tergoda terkechewa..dari kerana MATA “ ..nescaya pening akan baik.!!

(kajian diakui oleh Sigmen Freud,B.F Skinner
Dan Carls Rogers pakar pemikiran psikologi)

6 comments:

artsoul said...

aku dah berminggu pening ni..ada potensi darah tinggi kut..:(

Anak Antu Seni said...

artsoul..

kalau kencing manis potong kaki
darah tinggi potong kepala.

butaseni said...

mata bukan saja bawa mudarat pada kesihatan badan,ia jugak bawa mudarat pada akidah.

moralnya,jangan tengok blue!

harap harap blog ni tak hangat hangat taik itik macam blog khutub khannah dan bujang manis!

tegezoot said...

ya butaseni! harap2 macam tu la...

artsoul said...

owwwwwwwwwwwww...hang punya blog la niihhhh....at last..hahahaha!

Anak Antu Seni said...

Buta seni...

lu bikin wa panas ja...

Tegezoot...

insyallah x jadi macam dia

Artsoul...

apa ?